همان گونه که در پست های قبل بیان شد سرکه اسلامی یا همان سرکه خمری یکی از بهترین موارد مشترک درمانی و تغذیه ای در طب اسلامی است.

سرکه 2

در این پست به نکات مقدماتی درباره تهیه سرکه خمری اشاره خواهیم کرد. 


از آنجایی که این سرکه فواید زیادی دارد تا جایی که در روایت آمده که همه کرم ها و انگل های بدن را می کشد، اهمیت دارویی و تغذیه ای این سرکه بیشتر معلوم می شود.


همین ابتدای مطلب عرض کنم که طبق تجربه بنده سرکه ای که به روش زیر درست می شود سرکه ای بسیار عالی و با کیفیت خواهد بود البته نکاتی ریز و اصولی دارد که باید تک تک آن ها مورد توجه قرار بگیرد.مطلب دیگر اینکه این سرکه اساسا با سرکه های صنعتی به طور کلی و حتی سرکه های مورد سفارش و تهیه طب سنتی متفاوت است.


اما این سرکه از چه چیز هایی درست می شود؟!


اخیرا در طب سنتی تبلیغات زیادی روی استفاده از سرکه سیب و خواص آن می شود اما از نظرروایات سرکه سیب از این خواص بهره مند نیست بلکه اصلا مطلبی در این خصوص وارد نشده است و خواصی که برای سرکه شمرده شده برای سرکه هایی است که ابتدا تبدیل به خمر (شراب) می شوند و سپس سرکه می شود که این موارد مخصوص سرکه از انگور ، کشمش ، خرما ، عسل ، جو ، انجیر و احتمالا توت می شود.