همان گونه که در پست های قبل بیان شد سرکه اسلامی یا همان سرکه خمری یکی از بهترین موارد مشترک درمانی و تغذیه ای در طب اسلامی است.
در این پست به نکات مقدماتی درباره تهیه سرکه خمری اشاره خواهیم کرد.
از آنجایی که این سرکه فواید زیادی دارد تا جایی که در روایت آمده که همه کرم ها و انگل های بدن را می کشد، اهمیت دارویی و تغذیه ای این سرکه بیشتر معلوم می شود.
همین ابتدای مطلب عرض کنم که طبق تجربه بنده سرکه ای که به روش زیر درست می شود سرکه ای بسیار عالی و با کیفیت خواهد بود البته نکاتی ریز و اصولی دارد که باید تک تک آن ها مورد توجه قرار بگیرد.مطلب دیگر اینکه این سرکه اساسا با سرکه های صنعتی به طور کلی و حتی سرکه های مورد سفارش و تهیه طب سنتی متفاوت است.
اما این سرکه از چه چیز هایی درست می شود؟!
اخیرا در طب سنتی تبلیغات زیادی روی استفاده از سرکه سیب و خواص آن می شود اما از نظرروایات سرکه سیب از این خواص بهره مند نیست بلکه اصلا مطلبی در این خصوص وارد نشده است و خواصی که برای سرکه شمرده شده برای سرکه هایی است که ابتدا تبدیل به خمر (شراب) می شوند و سپس سرکه می شود که این موارد مخصوص سرکه از انگور ، کشمش ، خرما ، عسل ، جو ، انجیر و احتمالا توت می شود.